събота, 31 януари 2015 г.

Указание за запалителната свещ при резачки за дърва Stihl

При работа с бензинови верижни резачки за дърва Stihl е необходимо да бъдат използвани само напълно изправни, допуснати от STIHL и изчистени от смущения запалителни свещи задължително с неподвижна свързваща гайка.

При използване на запалителна свещ с незатегната свързваща гайка или без свързваща гайка се образува участък от искри между витата огъната пружина в щекера на запалителната свещ и свързващата  резба  на запалителната свещ.

Това може да съпътства следните нежелани реакции:

– Смущения в хода на двигателя, съпътстващи с неравномерна работа на двигателя.

– Погрешни диагнози при използване на електронният уред за диагностика STIHL MDG

– Възможно е изпаренията от случайно разлято гориво да се запалят (като например ако при зареждане с бензин се разлее част от горивото)

При запалителните свещи на STIHL до минимум е сведена опасността от образуване на нежеланите искри и опасността от пожар посредством следните свои характеристики:

– неподвижна свързваща гайка

– съгласувано с изделията на STIHL изчистващо от смущения съпротивление

– уплътнителен пръстен с покритие

– съгласувано с изделията на STIHL разстояние на електродите

Как да диагностицираме дали свещта на Вашата резачка за дърва работи правилно.


Сигурен показател за нормалната работа на запалителната свещ е сиво-белият цвят на полюсите, което показва, че свещта е работила в правилният температурен диапазон.

Има случаи, когато електродът се е износил от много работа, което се диагностицира визуално. В този случай при работа свещта може да пропусне някоя искра, което смущава хода на двигателя – заменя се с нова.

Сигурен белег, че свещта е работила на силни детонации е пукната или отчупена керамична част на електрода. Детонациите могат да се предизвикат от лошо гориво или неизправност в електрическата система.

При блед външен вид и бял изолатор, както и при бързото износване на електрода се предполага, че свещта работи при висока температура. Много често се проявява при използване на свещ с неправилно топлинно число, бедна горивна смес и др.

При отлагане на светлокафяви сажди по електрода сменете горивото и проверете дали използваното от Вас масло е препоръчваното от производителя.

Меките, черни и саждиви, сухи отлагания са почти сигурен показател за прекалено богата горивна смес, неточно топлинно число на свещта или слабо запалване.

Наблюдавайки състоянието на запалителната свещ ще може да следите за правилната работа на Вашата резачка за дърва и да диагностицирате евентуален проблем при работата и.



Виж още: Указание за запалителната свещ при резачки за дърва Stihl

Няма коментари:

Публикуване на коментар