вторник, 3 декември 2013 г.

Нуждата от надежден метален покрив

При направата или ремонта на вашия покрив е необходимо да се концентрирате върху няколко аспекте касаещи дома ви. Климатът, където е местоположението му, периода в който искате да го ползвате и средствата, които можете да отделите. При обстоен преглед на всички ваши избори неминуемо ще преминете през металните покриви.


Последните две десетилетия те придобиват все по-голяма популярност сред строителите, развивайки се редом с модерните технологии и опревергавайки остарелите схващания за неприветливия си вид и нефункционалност. В пълен контраст с тези твърдения, металните покриви преминават през пълна метаморфоза изпъквайки като най-рентабилния и сигурен избор на покривна конструкция, отговарящ на всички изисквания и очаквания.


На първо място е тяхната несравнима издръжливост, която не се наблюдава при друг материал. Годността на металните покриви многократно надвишава тази на обикновенните асфалтови или керемидени такива. Тя може да достигне до над 50 години, което често надвишава дори живота на самата сграда. От друга страна, те не изискват каквито и да е специални грижи, освен тези от които всеки метал има нужда, като боядисване и почистване. Металните покриви носят със себе неопреовержимата сигурност, че домът ви е защитен от природни бедствия. Те са незапалими, устойчиви са на силни ветрове, не корозират, не пропускат вода и не позволяват израстването на мъхове и друг тип вредна растителност по повърхността си.


Ако имате желание да вдигнете пазарната цена на жилището, което строите или ремонтирате, то несъмнемо вашият избор трябва да попадне върху металният покрив. Цената му често пъти е значително по-висока от тази на друг материал, но затова пък автоматично облагодетелства позицията на вашия имот на пазара. Металните покриви имат свойството да възвръщат инвестираните в тях пари по няколко начина. Спомагат за енергийната ефективност на сградата, където са поставени. Доказано е, че умело изолират и държат температурата ниска, като така се спестявят до 40% от средствата нужни за охлаждане на сградата през топлите сезони. Подръжката им не изисква средства и не представлява трудност, а срока на ползваемост изцяло оправдава инвестираните средства, тъй като не предполага заменянето, а често дори и ремонт на покрива.


В България, като надежден и коректен изпълнител на всякакви поръчки свързани с метални покриви се откроява Бигор-ИН. Те предлагат голяма гама от шведски метални керемиди и метални улуци и са сигурен помощник в поставянето и подръжката им.



Виж още: Нуждата от надежден метален покрив

Няма коментари:

Публикуване на коментар